PROZENT BLOGS

9 redenen voor Elvy factuurverwerking

21 March 2023

Factuurverwerking software nodig? 9 redenen voor digitale factuurverwerking met Elvy

 

Factuurverwerking software maakt het leven voor veel bedrijven een stuk eenvoudiger. Het overschakelen van een papieren systeem naar digitale factuurverwerking houdt niet alleen de boekhouding overzichtelijk, maar bespaart bovendien zeeën van tijd.

Dankzij de automatische factuurverwerking die software mogelijk maakt, kunnen veel terugkerende taken worden geautomatiseerd. Bovendien draagt digitalisering bij aan een overzichtelijker, beter toegankelijk archief. Ook dat bespaart weer veel tijd, doordat het terugvinden van benodigde facturen eenvoudiger wordt.

Wat is factuurverwerking software?

Factuurverwerking software automatiseert voor bedrijven de verwerking van in- en verkoop facturen, bonnetjes en andere belangrijke documenten. Dat bespaart niet alleen veel tijd, maar draagt ook bij aan een gezondere en overzichtelijker administratie.

Dat maakt het gebruik van software voor de verwerking van je facturen dus een keuze voor een toekomstbestendige administratie. Steeds meer bedrijven schakelen dan ook over van een (uitsluitend) papieren administratie op digitale factuurverwerking.

4 reden om te kiezen voor digitale factuurverwerking

Voor dat overschakelen hebben die bedrijven uiteenlopende redenen. Twijfel jij nog of factuurverwerking software toegevoegde waarde heeft voor jouw bedrijf? Dan kunnen die redenen jou wellicht helpen de knoop door te hakken.

Dit zijn de vier belangrijkste argumenten om je factuurverwerking te automatiseren met behulp van de juiste software:

  1. Bespaar tijd en geld. Door delen van het factuurverwerkingsproces te automatiseren elimineer je terugkerende taken en maak je het minder tijdrovend om benodigde documenten terug te vinden. Zo gaat er minder kostbare tijd van je werknemers verloren en heb je minder personeel nodig voor dezelfde hoeveelheid werk.
  2. Schep structuur en inzicht. Dankzij factuurverwerking software worden documenten op een logische manier opgeslagen. Dit maakt dat ze goed toegankelijk zijn voor iedereen die dat nodig heeft.
  3. Overal toegang. Naast de overzichtelijkheid, is ook de brede(re) toegankelijkheid een groot voordeel. Indien daar behoefte aan is, kun je overal ter wereld beschikken over de benodigde facturen. Daarnaast zorgt cloud-beheer voor extra veiligheid en zorgen regelmatige backups dat je gegevens nooit verloren zullen gaan.
  4. Rapportage. Digitale factuurverwerking maakt het mogelijk om eenvoudig data te verzamelen en samen te brengen in slimme rapportages. Dat geeft optimaal inzicht in de bedrijfsprocessen en -prestaties, zodat er slimmere en beter onderbouwde beslissingen gemaakt kunnen worden.

Prozent kan ook jou helpen bij het op de juiste wijze integreren van software voor factuurverwerking. Samen met jou bepalen we dan bovendien waar de kansen liggen voor extra inzicht door optimaal overzicht dankzij slimme rapportages.

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Laten we dan snel een keer vrijblijvend kennismaken.

Waarom wij kiezen voor de factuurverwerking software van Elvy

Goed, je hebt inmiddels besloten dat digitale factuurverwerking interessant is voor jouw bedrijf. Dan komt de volgende beslissing, want welk softwarepakket kies je? Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden op de markt en het wordt een belangrijk onderdeel van je bedrijfsvoering; hoe weet je dan dat je de juiste keuze maakt?

Bij Prozent werken we graag met de factuurverwerking software van Elvy. Zo graag zelfs, dat we officieel Elvy Partner zijn.

Maar waarom zijn we zo enthousiast over Elvy voor automatische factuurverwerking? De belangrijkste redenen daarvoor hebben we voor je op een rijtje gezet. Hopelijk helpt het jou om te besluiten of dit ook voor jou de juiste keuze is. Zit je na afloop toch nog met vragen of wil je graag persoonlijk advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

1. Efficiëntie factuurverwerking

Minder tijd kwijt aan je administratie: dat is dé reden om te kiezen voor factuurverwerking software. En dat doet de software van Elvy dus uitstekend. Digitale facturen worden automatisch herkend en verwerkt vanuit je mailbox. Fysieke documenten kun je eenvoudig scannen zodat ze alsnog verwerkt kunnen worden.

2. Real-time inzicht

Bij Prozent geloven we in optimaal in- en overzicht. Altijd en overal inzicht in en controle over de financiële en andere belangrijke data van je bedrijf. Doordat facturen met de software van Elvy direct worden verwerkt, is je overzicht altijd up to date. Behalve up to date is dat overzicht ook nog eens inzichtelijker, doordat je met slimme rapportages kunt zorgen dat iedereen de cijfers kan zien die hij of zij nodig heeft.

3. Nauwkeurig

Eén van de grote voordelen van het automatiseren van processen, is dat het gevaar op fouten significant afneemt. Elke handeling, zoals het overtypen van financiële gegevens, biedt immers de ruimte voor het maken van fouten. Hoe vaak iemand die handeling ook al heeft uitgevoerd: juist bij repetitieve taken sluipt een tikfout er snel in. De factuurverwerking software van Elvy heeft daar geen last van en boekt ook de duizendste factuur van de week met evenveel nauwkeurigheid in als de eerste.

4. Overal fiatteren via de app

Ook met digitale factuurverwerking behoud je de controle, doordat facturen pas na volledige goedkeuring worden vrijgegeven voor betaling. Dankzij een handige app doe je dat met de software van Elvy van overal ter wereld. Ideaal wanneer je er op die Franse camping achterkomt dat je de laatste facturen was vergeten te fiatteren.

Nog een voordeel van digitale factuurverwerking: achteraf kun je eenvoudig inzien wie een factuur heeft gefiatteerd. Handig als je binnen jouw bedrijf niet de enige bent die daar verantwoordelijk voor is.

5. Facturen eenvoudig terugvinden

Digitale factuurverwerking maakt het terugvinden van facturen eenvoudiger dan ooit. Ook als je niet meer precies weet uit welk boekjaar de factuur is of wat de exacte productnaam was. Met de factuurverwerking software van Elvy worden je financiële documenten automatisch opgeslagen, en wordt ook het terugvinden eenvoudig gemaakt. Je kunt zoeken op verschillende criteria. Zelfs op de inhoud van de tekst in het document: net zoals je een bepaalde passage op een webpagina of in een Word document zou zoeken dus!

Conclusie: factuurverwerking software maakt het (bedrijfs-)leven gemakkelijker en efficiënter

We hoeven je waarschijnlijk niet meer te vertellen dat de toekomst digitaal is. We werken steeds meer online. E-mail, videovergaderen en digitale geschakelde agenda’s zijn niet meer uit het werkende leven weg te denken.

Als facturen en andere financiële documenten in jouw bedrijf nog met de hand worden verwerkt, is dit dus misschien wel hét moment om over te stappen op automatische factuurverwerking. Hoe eerder je immers begint met het voeren van een digitale administratie, hoe eerder je daar de vruchten van zult plukken.

Hopelijk heb je nu een beter beeld van de voordelen die factuurverwerking software jouw bedrijf te bieden heeft en waarom wij bij Prozent fan zijn van de software van Elvy. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Wil je gewoon even sparren over de beste digitale oplossing voor jouw bedrijf? Of wil je ontdekken hoe wij de financiële afdeling van jouw bedrijf een boost kunnen geven met automatisering en slimme rapportages? Laten we dan eens – geheel vrijblijvend – kennismaken.

Scroll to Top