PROZENT BLOGS

Sumatra Operational Intelligence?

5 April 2023

Sumatra Software is ontwikkeld om jou – en wie in de organisatie dat maar nodig heeft – een optimaal inzicht te bieden in de belangrijkste cijfers en dagelijkse processen. Als Sumatra partner weet Prozent als geen ander hoe deze software het verschil kan maken.

In deze blog willen we je voorstellen aan één van de paradepaardjes uit het Sumatra Software aanbod: Operational Intelligence. Ontdek wat je met deze software kunt en vooral: hoe je het optimaal voor jouw organisatie kunt laten werken.

Wat is Sumatra Operational Intelligence?

Sumatra Operational Intelligence heeft één belangrijk doel: ervoor zorgen dat jij – en de mensen in je organisatie – sneller, eenvoudiger en beter beslissingen kunnen nemen, gebaseerd op real-time cijfers en inzicht.

De software kan worden ingezet in alle lagen van de organisatie, waar inzicht en overzicht van belang zijn. Sumatra Operational Intelligence gaat daarin nog een stap verder en biedt extra diepgang in de cijfers. Overzicht door inzicht noemen ze dat.

Sumatra Operational Intelligence maakt informatie die dagelijks nodig is, centraal beschikbaar. Niet langer leeft die informatie versnipperd over het ERP en CRM systeem. En niet langer gaat er elke dag waardevolle tijd verloren aan het bij elkaar zoeken van die informatie.

Met de Operational Intelligence software van Sumatra, beschik je voortaan over alle broodnodige cijfers op één centrale en overzichtelijke plek. Dat bespaart niet alleen tijd, maar werkt ook betere beslissingen in de hand. Voortaan berusten die beslissingen namelijk niet meer op aannames, maar op feiten en cijfers.

Dit zijn de voordelen van de Operational Intelligence software van Sumatra

Operational Intelligence zorgt voor een compleet en actueel overzicht van de cijfers die er in jouw onderneming toe doen.

Hoe dat er precies uitziet, is voor elke onderneming anders. Daar ligt dan ook een belangrijke rol voor Prozent als Sumatra Consultant: aan ons de taak om Sumatra Software optimaal voor jouw onderneming en jullie behoeften te laten werken.

Om je toch een concreet beeld te geven, de kracht van Operational Intelligence zit hem in deze kernwaarden:

  • Maak snellere en betere beslissingen
  • Realtime en overal inzicht in de cijfers die voor jou belangrijk zijn
  • Niet meer afhankelijk van de financiële afdeling voor antwoord op je vragen
  • Geen data warehouse meer nodig
  • Neem afscheid van excelsheets en lijstjes

Daarmee wordt Sumatra Operational Intelligence al snel een onmisbare schakel in elke organisatie die deze software gaat gebruiken. Al snel rijst de vraag hoe men het ooit zonder deze inzichten heeft kunnen stellen.

Juist dat maakt het werk als Sumatra Consultant zo mooi. Dankzij maatwerk oplossingen mogen wij écht een verschil maken voor mensen en voor organisaties. Een verschil dat de dagelijkse werkzaamheden stroomlijnt en de basis legt voor een beter en sneller beslissingsproces.

Wat doet Sumatra Operational Intelligence software dan precies?

We hebben nu uitgebreid stilgestaan bij wat Operational Intelligence een organisatie te bieden heeft, maar wat doet deze software nou precies?

In feite stelt de software op slimme wijze voortdurend hele kleine vragen (“queries”) aan de database van de organisatie. Vervolgens worden die losse queries aan elkaar verbonden, waarvan het resultaat wordt getoond real-time rapportages en dashboards.

Dit proces draait volledig op de server, wat zorgt voor razendsnelle interactieve dashboards en overzichten.

Die informatie haalt de software bijvoorbeeld uit Microsoft Dynamics of Exact, waardoor altijd gewerkt wordt met de cijfers die van belang zijn. Daarin ligt een belangrijk verschil ten opzichte van het tegenwoordig erg populaire Business Intelligence, dat zich met name richt op het maken van vrije analyses voor bijvoorbeeld de marketingafdeling.

Operational Intelligence richt zich op de hele organisatie en de informatiebehoefte per afdeling. Medewerkers van bijvoorbeeld de administratie, inkoop en verkoop – waar, veel minder dan op de marketingafdeling, weinig tijd is om data uitgebreid te analyseren – hebben in de praktijk veel meer baat bij Operational Intelligence.

Sumatra Operational Intelligence voorziet iedere afdeling van de cijfers en de snelheid die nodig zijn om goede, gefundeerde beslissingen te nemen.

Een bijkomend voordeel ten opzichte van Business Intelligence, is dat voor Operational Intelligence geen data warehouse nodig is, doordat de benodigde informatie real-time wordt opgehaald uit de database. Dat bespaart niet alleen tijd en geld, maar zorgt er bovendien voor dat je altijd beschikt over de cijfers van dit moment.

Haal het maximale uit Operational Intelligence met een Sumatra Consultant

Het mag geen verrassing heten dat je met software zoals Sumatra Operational Intelligence ontzettend veel kanten op kunt. Vaak is de enige beperking de technische kennis van de gebruiker, of misschien zelfs de durf om te dromen wat voor dashboards en rapportages er gebouwd kunnen worden.

Daar kan Prozent als Sumatra consultant jou bij helpen. Met ruim 25 jaar ervaring in de financiële sector, zijn we in staat om jouw informatiebehoefte te begrijpen en te vertalen naar de juiste oplossing. Wij bouwen voor jouw organisatie de real-time rapportage of dashboards die jullie écht verder helpen.

Weten wat Sumatra software voor jouw organisatie kan betekenen? Een keertje vrijblijvend brainstormen over wat er allemaal mogelijk is? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op!

Scroll to Top